Home PageIn de keukenVoorraadpotten voor granola, koekjes, …

voorraadpot granola plateau

Voorraadpotten voor granola, koekjes, …

Heb je onze nieuwste voorraadpotten al gezien? Ze zijn zo schattig en ze staan prachtig in de keuken voor het bewaren van onder andere granola, koekjes, snoep, …

Persoonlijk bewaar ik mijn granola in deze potten. Die gebruik ik bijna dagelijks, dus leuk om op het aanrecht te zetten in de keuken.

Heb je ook zin gekregen om granola te maken? Dan deel ik hier even mijn receptje, gebaseerd op het recept van Sandra Bekkari, wat je ook op haar website vindt. Mijn versie is zonder noten, omdat ik die niet lust.

De voorraadpotten zelf, vind je hier.

Granola zonder noten

ingrediënten

  • 300 g havervlokken
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 el kaneel
  • 2 eetlepels acaciahoning
  • 90 g gedroogde vruchten zoals rozijnen, cranberries, bessen, …

recept

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt het kokosvet op een laag vuur of zet even kort in de microgolfoven
  • Bekleed je bakplaat met een vel bakpapier
  • Meng alle ingrediënten, behalve de gedroogde vruchten (!) en haal goed door elkaar.
  • Strijk het mengels uit over de bakplaat
  • Laat +/- 20 minuten in de oven en roer geregeld om
  • Laat het mengels afkoelen en meng er de gedroogde vruchten onder

Als het helemaal afgekoeld is, kan je de granola in de voorraadpot doen. Deze bewaart ongeveer 2 weken.

Smakelijk!