Home PageBlog

Blog

stempel zandkoekje

Konijnen zandkoekjes

Zandkoekjes, stempelkoekjes of shortbread koekjes. De klassieke koekjes hebben meerdere namen.  Het is een eeuwenoud koekje dat afkomstig is uit Schotland.

Het klassieke koekje is eigenlijk allesbehalve gezond. Een zandkoekje bevat standaard veel boter, suiker en bloem.

Ik maakte er een iets gezondere versie van, met pure ingrediënten die ook goede voedingsstoffen bevatten.

Ter vervanging van de suiker koos ik voor kokosbloesemsuiker, een ongeraffineerde suiker en zuiver product. De bloem, ook wel ‘lege’ bloem genoemd, waar totaal geen voedingsstoffen meer in zitten, heb ik vervangen door volkoren speltmeel.Zo krijg je de goede voedingsstoffen die speltmeel bevat mee in je koekje!

Het koekje is hierdoor iets donkerder dan een klassiek zandkoekje, maar wel nog steeds ongelooflijk lekker!

Ingrediënten voor ongeveer 15 zandkoekjes 300 gram volkoren speltmeel 150 gram roomboter (op kamertemperatuur) 150 gram kokosbloesemsuiker 1 vanillestokje 1 ei 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder Snuifje zout Wat heb je nodig? Uitsteekvormpje of een glas Bakplaat Bakpapier Keukenrobot of meng met de hand Koekjesstempel Bereiding Snijd de boter in blokjes en meng met de suiker in de keukenrobot, of meng met de hand. Snijd het vanillestokje open in de lengte en haal de zaadjes eruit. Voeg deze toe aan het boter en suiker mengsel. Voeg het ei en het snuifje zout toe en meng goed. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem en de wijnsteenbakpoeder toe. Maak een blok van het deeg, wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit op je werkblad. Gebruik wat bloem of meel om plakken tegen te gaan. Rol uit tot op ongeveer 1 centimeter dikte. Steek koekjes uit met een vormpje of glas en druk er je koekjesstempel in voor een leuke afwerking. Bak ongeveer 15 minuten. Bewaren van zandkoekjes

Een zandkoekje is een krokant koekje en dat wil je ook zo houden. Afgeraden is om ze in een tupperware doos te bewaren. Hoe bewaar je ze dan wel?Je kan de koekjes het best bewaren in een metalen koekendoos. Laat ze wel eerst goed afkoelen! Leg een bakpapiertje tussen de koekjes en voeg eventueel een theezakje toe gevuld met wat bicarbonaat om het eventuele vrijgekomen vocht op te vangen. Zo blijven je koekjes enkele dagen krokant.

Geniet er van!

blogbericht

Hoe oud is je konijn in mensenjaren?

Vraag jij je ook wel eens af hoe oud jouw konijn is in mensenjaren?

De leeftijd van een konijn verschilt sterk met de leeftijd van mensen.  Zo is een konijn van 1 week oud, al meteen 1 jaar in mensenjaren. Aan 9 maand zijn ze al officieel volwassen met hun 18 jaren mensenleeftijd.

Hieronder vind je een tabel met de leeftijd van een konijn en de daarbijhorende leeftijd in mensenjaren.

Let op, dit is slechts een richtlijn en geen exacte wetenschap. 

infographic konijnen

Belangrijke weetjes en leuke facts over konijnen – infographic

Konijnen worden vaak niet aanzien als een volwaardig lid van het gezin. Voor velen is het ‘maar’ een konijn.

Echter vragen konijnen een jarenlange toewijding en hebben ze veel aandacht en zorg nodig. Deze infographic helpt het konijn meer in de kijker te plaatsen, met leuke facts en belangrijke weetjes over het houden van konijnen.

 

▸ Bekijk de webshop

set konijnen beeldjes zittend groot

De solden zijn aangebroken

Ook bij Binkies zijn er koopjes in deze soldenperiode. De hele maand juli kan je de afgeprijsde producten hier terug vinden.

snuffel trakteert

Snuffel is 10 jaar en trakteert jullie!

10 jaar… dat had ik nooit durven dromen. Mijn meisje heeft reeds heel wat watertjes doorzwommen, veel bezoekjes aan de dierenarts heeft ze doorstaan en veel ziektes overwonnen. Nooit had ik gedacht dat mijn vechtertje 10 zou worden, en vandaag is het eindelijk zo ver, dus is het feest! Snuffel trakteert! Bij elke bestelling die jullie plaatsen van min. 15 euro, krijg je een gratis zakje Snuffel M&M’s, ja, je leest het goed, Snuffel haar eigen M&M’s 🙂

Deze actie loopt vanaf haar verjaardag, 12 april, tot en met 30 april 2018 en zolang de voorraad strekt.

paasdecoratie servetten

7 ideetjes voor leuke DIY paasdecoraties en een heerlijke paastafel

         

Maak pralines in de vorm van konijntjes

Tijdloze decoratie aan de hand van wijnkurken

Knip konijntjes uit papier en maak pomponnetjes voor een vrolijke slinger

Bak koekjes in de vorm van een konijn

Knutsel papieren konijntjes met de kinderen

Maak zelf voorraadpotten met konijntjes

Alle uitleg vind je op mijn Pinterest bord: https://www.pinterest.com/happybinkies/diy-bunnies/

Ben je zelf niet zo handig?

Kijk dan even in bij onze decoratie.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */
win pasen

Win een leuk Paaspakket!

Voel je de Paaskriebels al komen?

We geven dit leuke Paaspakket weg.

Volg ons op Facebook, in dit bericht vind je meer uitleg hoe je kan deelnemen.

Dit pakket omvat: vrolijke bordjes speciaal voor Pasen, 4 servetringen, 5 theelichtjes in de vorm van een konijntje, een zakje konijnen marshmallows, 2 hangers.

Heb je nog Paasinspiratie nodig? #gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */
kerstshopping bij Binkies

Te laat om je kerstcadeau online te bestellen? Kom langs!

Omdat velen onder ons wel een druk leven hebben en vaak niet de tijd hebben om kerstcadeau’s te gaan halen of om te bestellen op internet, opent Binkies uitzonderlijk de deuren. Zaterdag 23/12 ben je welkom van 14h tot 18h. Adres: Pikkelstraat 77 – 8540 Deerlijk

Opgepast: geen bancontact aanwezig. Gelieve gepast geld bij te hebben. Ook mogelijk om op voorhand te bestellen en te betalen via de webshop en daarna af te halen.

het vrolijke konijnenhol

Steun konijnenopvang Het Vrolijke Konijnenhol

Konijnenopvang Het Vrolijke Konijnenhol wil ongewenste konijnen opvangen en een nieuwe thuis voor ze zoeken! Omdat een opvang veel geld kost (huisvesting, voeding, dierenartskosten, …) willen wij graag een steentje bijdragen en hen financieel steunen. (meer…)

konijnenkoekjes

Zelfgemaakte konijnenkoekjes voor je konijnen

Het is vandaag wereld dierendag! Bij velen van ons is het wellicht elke dag wereld dierendag en verwennen we ons dieren sowieso al, maar als dat al enigszins mogelijk is, mag het vandaag nog wat meer zijn 🙂

Wist je dat je zelf konijnenkoekjes kan maken?

Koekjes voor je konijnen dus. Geen koekjes voor jezelf in de vorm van een konijn zoals we al eerder maakten 😉 (meer…)